מחקר חדש מצביע על כך שמה שתינוקות אוכלים בשלב מוקדם בחיים עשוי לעצב את מערכת החיסון ולהשלכות ארוכות שנים על בריאות החיים מאוחרים יותר שלהם.
בחודשים הראשונים שלאחר הלידה, חלב אם משמש כמזון בלעדי ואופטימלי לתינוקות, ומאפשר חילופים מולקולריים חיוניים בין האם לתינוק.
ההתקדמות האחרונה גילתה שכמה גורמים אימהיים משפיעים על תוצאות תינוקות יונקים, כולל הסיכון לאלרגיה למזון.
עם זאת, הנושא נותר שנוי במחלוקת, חלקם דיווחו על השפעות אלרגיות מונעות, בעוד שאחרים לא אישרו תופעות כאלה, או אם זוהו, השפעות הגנה הוגבלו לגיל הרך.
התוצאות השנויות במחלוקת עשויות להיות מיוחסות למעמד האימהי, שכן הוא קובע את התרכובות של חלב האם שאליהם נחשפים תינוקות יונקים, כגון מצב בריאות האם, צריכת תזונה אימהית וצריכת אלרגני מזון של האם, אשר משפיעים לאחר מכן על אלרגיה למזון בתינוקות יונקים.
סך הכל, המנגנונים קשורים בעיקר להשפעות הסינרגטיות והישירות של תרכובות בחלב אם, באמצעות קידום הקולוניזציה של מיקרוביוטה במעיים ופיתוח מערכת החיסון אצל תינוקות.